Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde İl Kültür Turizm ve Müdürlüğü ve Aydın Halk Eğitim Merkezi ortaklığıyla ‘Yemek Yarışması’ ve ‘El Sanatları Sergisi’ düzenlendi. Etkinliklere Vali Yardımcıları Celal Ulusoy ve Halis Peker, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Nurettin Yeşilbursa, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nevin İyem, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mustafa Atilla ve davetliler katıldı.
Aydın Kültür Merkezinde Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunun verdiği aşçılık kursuna katılan 35 yarışmacı beş ayrı kategoride mücadele etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr.Osman Çolakoğlu, Forum Aydın Müdürü Hakan Elmastaş ve Anemon Otel Aşçısı Cemal Kol jüri üyesi olarak yiyecekleri sunum ve lezzetleriyle sıralamalarını yaptılar.
Yarışma öncesi İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka yaptığı konuşmasında “İnsanı ilgilendiren ne kadar konu varsa bunlar aynı zamanda turizmin konusunu oluşturuyor. Yemeklerimiz de turizmin önemli parçalarından birisi. İlimize gelen turistler yöresel lezzetleri tatmak ve görmek istiyor ve bunları kendi ülkelerinde anlatıyorlar. Bu sebeple yöresel yemek ve tatlarımızı yaşatıp, gelecek kuşaklara devredilmesini sağlamalıyız” şeklinde konuştu.
Yarışma sonunda Et Yemekleri, Zeytinyağlılar, Börekler, Tatlılar ve Pasta Tasarım olmak üzere beş ayrı kategoride mücadele eden yarışmacılara ödülleri verildi. Ayrıca Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında şiir ve kompozisyon dalında ödüllerini alamayan öğrencilere Yemek Yarışması bitiminde ödülleri verildi. Katılımcılar, yarışmanın sonunda fuayede hazırlanan ‘El Sanatları Sergisi’ni gezdi.